top of page
FCE_edited.jpg

Priprema za polaganje međunarodnih ispita

Advantage_Badge_Primary_Premium-Plus-Member_RGB_Digital_PNG.png

ANGLIA ima dvadesetpetogodišnje iskustvo u pripremi polaznika za međunarodne Cambridge English ispite. Njihovi ispiti - Proficiency (CPE), Advanced (CAE), First (FCE), Preliminary (PET) and Key (KET) - priznati su u celom svetu i mnogobrojni  univerziteti, institucije  i kompanije ih prihvataju kao dokaz poznavanja engleskog jezika pri upisu ili zapošljavanju.

Svi Cambridge ispiti su usklađeni sa pravilima CEFR-a (Common Framework of Reference for Languages), to jest Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, koji navodi da postoji ukupno šest nivoa znanja stranog jezika. Ti nivoi se kreću od početnih nivoa A grupe (A1 i A2), preko B nivoa, koji se karakterišu kao niži I viši srednji nivo znanja (B1 i B2), pa do nižeg I višeg naprednog nivoa (C1 i C2).

 

U našoj školi obavljamo testiranje da bismo odredili nivo jezika sa kojim polaznici dolaze, spram koga se onda određuje odgovarajuća grupa za svakog polaznika kao I okvirno vreme koje će biti potrebno da se dostigne željeni ispitni nivo.

Pored Cambridge ispita, polaznike pripremamo takođe i za IELTS (International English Language Testing System) ispit koji je vodeći test engleskog jezika na svetu za emigraciju (Australija, Novi Zeland, Kanada, Velika Britanija) i visoko obrazovanje (prihvata ga preko 3000 visokoobrazovnih ustanova u Sjedinjenim Državama). Pripreme za ovaj ispit drže sertifikovani IELTS profesori.

bottom of page